Visi svētie.

Šovakar, 31.oktobrī kristīgā pasaule sāk svinēt Visu svēto dienu.
Baznīca svin šos svētkus no 9.gadsimta un atgādina, ka mēs ticam svēto sadraudzībai, kas ietver sevī dzīvos un mirušos. Tā šajā dienā atceramies, ka vienmēr paliekam vienoti ar sev mīļajiem cilvēkiem, arī tad, kad viņi ir šīs zemes gaitas atstājuši.
Šie svētki mums atgādina, ka Dievs mīl visu savu radību dzīvības. Laiku beigās Viņš mums dāvās mūžīgo dzīvi, jaunas debesis un jaunu zemi. Mūsdienu sabiedrībai ir vajadzīga šī cerība. Visu svēto diena mums atgādina, ka cilvēks nav nejaušības rezultāts. Katrs no mums ir vienreizīgs un neatkārtojams. Katram no mums Dievs ir dāvājis dzīvību, lai mēs to dzīvotu cilvēka cienīgi. Mēs esam aicināti savu dzīvi dzīvot un attīstīt pēc Dieva tēla un līdzības.
Amerikā un daudzās Eiropas valstīs atzīmē Hellovīnu.Šis vārds „All Hallows Eve", tulkojumā no amerikāņu angļu valodas, nozīmē „visu svēto dienas priekšvakars". Ziemeļamerikā un Īrijā pazīstamas pagāniskās tradīcijas atceļojušas uz Eiropu, kur pieņēmušas sekularizētu un komercializētu formu, tiek sauktas par Hellovīnu. Katoļu baznīca Latvijā un pasaulē šajā vakarā aicina cilvēkus uz vigiliju jeb nakts sardzi, svinot prieku par svēto sadraudzību un mūžīgo dzīvi. Tuvākā vigilija notiek Sv.Alberta baznīcā, Liepājas ielā. Sākums plkst.19.00.Plkst.18.00-Sv.Mise.


Pie mums- Hellovīna brīva zona! Lūdzam respektēt!

Komentāri

Populāras ziņas