Šonakt - zvaigžņu lietus jeb Laurencija asaras.

Tuvojoties Aglonai grupās,pa vienam vai savās sirdīs, parasti ievērojam krītošās zvaigznes, kuras parasti ir vairāk kā citkārt.Varbūt tās ievērojam tāpēc, ka beidzot atrodamies stāvoklī, kad mūsu skatiens ir tieši vērsts debesīs- guļus un kājas augšā, jo tās parasti nenovēršami smeldz un sāp:).Debesīs jau biežāk skatāmies, kad klājas grūti.;) 
Skaistais zvaigžņu lietus tiek saukts arī par Laurencija asarām. Sv.Laurencija, mocekļa svētkus svinam 10.augustā, savukārt lielāko zvaigžņu birumu šajā gadā var redzēt ap 12. augustu - ap 100 asarām jeb meteorītiem stundā.
Parasti meteorītu lieti " līst" laikaposmā no 23. jūlija līdz 22. augustam.
TVNET (http://www.tvnet.lv) raksta: Naktī uz 12.augustu debesīs būs vērojamas «krītošās zvaigznes», kas saistīts ar Perseīdu meteoru plūsmas maksimumu. Perseīdu meteoru plūsma ir visplašāk zināmā meteoru plūsma, kas novērota jau pirms vairākiem gadsimtiem. Tās aktivitāte ir visizteiktākā dažas naktis pirms un pēc plūsmas maksimuma.
Par perseīdu meteorītiem tos sauc, visticamāk, grieķu pusdieva Perseja dēļ. Atklājējs ir amerikāņu astronoms Horaks Parnels Tutls( Horace Parnell Tuttle).
Visiem, kuri šonakt redz " zvaigžņu lietu", izmirkušiem, nosalušiem, pārkarsušiem, nogurušiem vai, vienkārši, uz sava balkona stāvošiem - svētums, pēc kā mēs tiecamies, pat asaras pārvērš zvaigznēs un ļauj tām bezgalīgi slavēt savu Radītāju!

Komentāri

Populāras ziņas