Atskats uz Kluso nedēļu - Passā svētki.



Passā svētki ir senākie un svarīgākie reliģiskie svētki judaismā, pieminot kā Dievs izglāba savu tautu no verdzības Ēģiptē, lai radītu jaunu – izredzēto tautu.

Pasā satāv no diviem svētkiem – Neraudzētas maizes un Pasā(Pasā jeb Pesah norāda uz svētkos upurējamo jēru(Mozus 12:21-27).

Pasā sākas pēc saulrieta Nisana mēneša 14 dienā un ievada 7 dienu svinības, kas ietver Passā maltīti, kuru sauc par Seder.Patiesībā ir vairāki Seder.

Šie svētki tiek svinēti mājās, bet ir ierasts aicināt viesus, īpaši jaunpienācējus sabiedrībā. Tie ir svētki, ēšana, spēles ar bērniem un stāsts par Dieva brīnumainajiem darbiem. Parasti var aizņemt 3-4 stundas.:)

Gatavojoties svētkiem no mājām tiek aiznesta visa raudzētā pārtika un to neēd 7 dienas.tas simbolizē steigu, ar kādu izraēliešiem bija jābēg no Ēģiptes(Ex 12:11, Mozus 16:3).

Jau vairākus gadus mēs svinām šo svētku saīsinātu versiju Lielās Ceturtdienas  vakarā, lai kopīgi atcerētos Dieva brīnumainos darbus un pieminētu Pēdējā Vakarēdiena iedibināšanu.Arī šogad tie bija skaisti svētki

Komentāri

Populāras ziņas