Slavēt.Svētīt.Sludināt.

Svētceļojums uz Aglonu vienmēr ir NOTIKUMS.Tiem, kuri piedalās vienmēr - neatņeama gada, garīgās un ,protams, fiziskās dzīves norises daļa.Brīvprātīgu noberztu kāju, sastieptu muskuļu un apdegumu izvēli arī var traktēt dažādi:).Tiem, kuri iet reizēm - pārdomas, cerības, jautājumi.Tiem, kuri neiet - plaša spriedumu un emociju apmlitūda: no neziņas,vienaldzības, neizpratnes līdz aizkaitinājumam, dusmām, agresijas līdz skumjām, ilgām un dvēseles svētceļojuma, lūgšanās esot kopā ar svētceļniekiem.
Šogad ceļā pie Dievmātes esam dažādi Dieva draugi: dominikāņu ģimenes daļa( Betānijas dominikāņu māsas un dominikāņu ģimenes sekulārordenis), Aizkraukles katoļu draudze ar priesteriem Pēteri Skudru un Māri Zviedri un citi svētceļnieki. Katrs iet ar savu nodomu,mērķi, jautājumu, izaicinājumu.Mūs garīgi stiprina dominikāņu svētie, par kuriem katru dienu stāsta m.Hanna-Rita OP.Vakar mūs pavadīja svētīgais Fra Angelico.Kluss dominikāņu brālis, kura brīnišķīgās freskas un darbus daudzi,iespējams, ir redzējuši Eiropas baznīcās vai mākslas grāmatās, nenojaušot kā sauc autoru.
Brālis savus darbus esot radījis gleznojot uz ceļiem.
Attēlā redzams Sv.Dominiks, studējot Svētos Rakstus, kas dominikāņu ordenī pieskaitāms lūgšanai.Kā studēt Svētos Rakstus, lai studijas būtu lūgšana?Arī to svētceļnieks var pamēģināt, iemācīties, praktizēt.
Trešdienas vakarā ienākam Viesītē.Skaista pilsēta un, šķiet, pavisam klusa. Tikai dažī cilvēki redzami uz ielām.Laipna dežurante atslēdz skolas durvis, kur drīkstam pārnakšņot.Skola ir liela, visur, kā parasti,norit remontdarbi. Bet sporta zāli, kā sarunāts, varam lietot. Te ir arī tualetes un, to prieku!!!, dušas. Kaut arī auksts ūdens, pēc karstumā un putekļos pavadīta ceļa katrs ir priecīgs beidzot nomazgāties.Pēc brītiņa iestājas klusums - katrs no mums ir sargenģelis kādam citam grupas dalībniekam.Klusajā stundā gatavojam iepriecinājumu savam sargājamajam.Dace OPs, grupas organizatore, atnes materiālus.Pašu rokām, pašu vārdiem un zīmējumiem. Pēc brītiņa ap manu roku apvijas melnbalta pīnīte. Es tagad zinu droši, mans sargenģelis ir pie manas labās rokas.Pavisam vienkārši, bet acīs gandrīz saskrien asaras.Vai varētu to atcerēties arī ikdienā? Kopienās, mājās, ģimenēs?Mazas zīmes, kas tu neesi viens.
Svinam Svēto Misi.Priesteris Pēteris atgādina, ka Svētajos Rakstos lasītais un šodien Sv.Mises lasījumos dzirdētais ir īstenojams ikdienā.Kā es varu īstenot Jēzus teikto?

Un te - pārsteigums!!!Pie mums ierodas draugi! Konrāds ar kolēģiem un skautiem no Vācijas. Viņi ir atveduši arī ciemakukuli - maizi un ...mmmm..arbūzus.Kopīgs mielasts!!!
Bildes meklējiet facebook:).
Šovakar ir liecību vakars. Kopā ar dziesmām un pateicībām klausāmies kā Dievs mūs ir atradis.Un Viņš vēl joprojām meklē.
Rīt ir gara diena un mūsu pavadoņi ceļā uz Leimaņiem - dominikāņu mistiķi.
Mierīgu nakti un labas tās beigas lai dod mums visvarenais Kungs- Tēvs, Dēls un Svētais Gars!
m.Diāna OP.
Ja vēlaties uzticēt mūsu svētceļniekiem savus lūgšanu nodomus, rakstiet sms: 26177063, norādot, kas, kādā nodomā( par ko) un vajadzībā lūdzas.




Komentāri

Populāras ziņas