Pasludināt ieslodzītajiem Prieka Vēsti...

 
Jau daudzus gadus Betānijas māsas kopā ar katoļu cietuma kapelāni Dainu Strelēvicu kalpo Iļģuciema sieviešu cietumā.Dejas un kustību terapija, biblisko figūru gatavošana, Svēto Rakstu lasīšana, pārdomas, sarunas, ģitāras un džambas spēles mācīšanās, dalīšanās apģērbos, apavos un nepieciešamajās lietās - tā ir daļa no darāmā.
Šī gada Lieldienās, pateicoties cietuma vadības pretimnākšanai un sadarbībai ar priesteri Jaroslavu, pirmo reizi cietuma kluba zāle kļuva par Dieva pielūgsmes vietu Vissvētākajā Sakramentā.Veselu stundu sievietes pavadīja Jēzus priekšā, dziedot, klusējot, klausoties. 
Šī gada Ziemsvētkos to piedzīvojām otrreiz.Sievietes, māsas Nellijas O.P. vadībā, bija izgatavojušas Betlēmīti, izvietototu divos stāvos uz kluba skatuves.Pēc stundas garas Adorācijas, arhibīskaps Z. Stankevičs, koncelebrējot priesterim Jaroslavam, svinēja Sv.Misi. Notika kristības un iestiprināšanas sakramentu dāvāšana.Sv.Misi ar dziedājumiem greznoja māsas, sievietes, brīvprātīgie un jaunieši.Pēc Sv.Mises visi saņēma dāvanas - gan sievietes no mums, gan mēs - no viņām - adītas zeķes un cimdus.
Tie bija svētki, kuri nojauc mūrus, kaut tikai uz brīdi. Pateicība Dievam!

Komentāri

Populāras ziņas