Sv.Dominiks Vanagos.

Nosaukumu bija grūti īstenot.Ne vien sāpošo kāju dēļ, bet gan tāpēc, ka Sv.Dominikam, kuru nesam līdzi, ļoti iepatikās kādās mājās,kur saimnieks laipni piedāvāja ūdeni no akas.Kad, lūdzoties Rožukroni, bijām nogājuši vēl 5 km, sapratām, ka neesam visi! Ko nu?
Ar mašīnu grūti izbraucamās vietās, kā tas bija šodien, labi noder velosipēds.Aizbraucu līdz mājām, ieraudzīju Sv.Dominiku, ērti iekārtojušos uz soliņa pie durvīm.Meklēju saimniekus,lai pateiktu, ka gribu paņemt aizmirsto lietu, bet... neviena nebija mājās.Izņemot kaķi, kuram, principā nebija iebildumu. Melnbaltais runcis laski nolēca no soliņa, it kā sakot- nu, ņem!Un suni, kurš, nogūlies šķērsām pāri celiņam iepretī soliņam,uzmanīgi mani vēroja.Process ieilga, bet rezultātā,klusi rūcot, nu, saproti, taču, es te sargāju, arī suns pagāja malā.Sv.Dominiks atgriezās pie grupas un ieņema godpilno vietu pie altāra kājām.

Draudzes mājai pie Vanagu baznīcas ir daudz istabu.Tā mūsu grupai šodien ir gandrīz vai apartamenti:).Cilvēki no draudzes parāda, kur var izpeldēties un uz Sv.Misi esam svaigi un ļoti miegaini:).Līvānos grupai ir pievienojušies jauni svētceļnieki. Jaunieši no Vidzemes jauniešu centra, sievietes no Iļģuciema ieslodzījuma vietas kopā ar kapelāni Dainu un citi svētceļnieki.Pēc Sv.Mises kādu laiku turpinās spontāna slavēšana.Pēc vakariņām m.Hanna stāsta par Sv.Dominika lūgšanu veidiem un Rožukroņa lūgšanu.Visiem ir iespēja pamēģināt lūgties kustībā. Pēc lūgšanas iestājas klusums.Visa baznīca ir mūsu lūgšanas piepildīta. Lūdzamies Vesperes.Tad m. Hanna aicina iemācīties pagatavot savu Rožukroni.Cik piepildīta diena! Paldies Tev,Dievs!
m.Diāna OP.

Komentāri

Populāras ziņas